28 juni 2008

Nya tyger


Jag var till en rätt ny tygaffär i går (pikku-aurinko heter den). De hade inte så mycket tyger, men det gör inget, för de var underbara och rätt billiga :-) Synd bara att den inte ligger så nära ...

Jag hittade i alla fall en orange-orange-randig strecthfrotté, en grön-orange-randig velour, en gul-orange-vit-randig ribb (ser misstänkt likt ut muddväv men hon påstod att det var ribb ... spelar i och för sig ingen roll) och gul-orange campantrikå (vad den känns skön). Jag vet redan vad det ska bli av alla tyger. Nu gäller det bara att gräva fram tiden :-)

10 kommentarer:

LizA sa...

Hej hej! Vad fina tyger du har hittat, speciellt mudden har jag trånat efter, för det är mudd, hilcos mudd tom. Det är jag bergis på, är från nåt år tillbaka, men jag har tygprov hemma på den. Har scannat in tygproverna, mejlar dom imorgon.

Susanna sa...

Åh så fina tyger du kommit över. Det gröna blev jag väldigt avis på!!! och den orange stretchfrotten.... mmmm. Ser fram emot att få se dina kreationer i dessa tyg!

fante sa...

Tack :-)

Lustigt att tanten i affären sa att det inte var mudd ... Men så verkade det som att hon inte riktigt visste vad hon gjorde ;-) Ägarinnan hade tydligen inte möjlighet att vara där den dagen. Hon borde väl ha vetat ;-) Men Hilcomudd är ju inte fy skam :-) Ser framemot tygproverna - tack :-)

Thea sa...

Å vilka fina tyger. Den orangea är min favvis. Och den bruna i inlägget ovan var också härlig.

Kul att du syr kläder till dig själv också - det har inte jag vågat än...

fante sa...

Tack :-)

Det är inte så mycket svårare att sy till sig själv bara man har ett bra mönster ;-) Och att rita av en "enkel" tröja är ju inte så svårt :-)

florin sa...

Åh, vilka fina tyger! Gillar särskillt den randiga stretch-frotten!!!

Retro Elephant sa...

Jag gillar också arken-tyget och man undrar ju faktiskt varför de inte gör sådana fina tryck på bomullstyger numera. Men du har verkligen hittat snygga stretch tyger må jag säga! Förstod jag rätt när jag såg på hemsidan att butiken är i Naantali? Vill också ha :):) Men att posta tyger kostar ju massor :S Då blir det nog alldeles för dyra.

//Lina

fante sa...

Tack :-)

retro: Ja, de är från Naantali (eller Nådendal som det heter på svenska :-)). Jag beställer ju ofta från Sverige. Visst blir portot ofta högt, men då man inte får tag i sådana tyger i Finland tycker jag att det ibland är värt det :-)

Retro Elephant sa...

Absolut! De är så få gånger jag köper nya tyger så om jag någon gång hittar ett tyg som jag verkligen vill ha så är jag beredd att ta lite frakt.

fante sa...

Ja, jag kan ju inte försvara frakten med att jag köper nya tyger sällan ;-) Men när man inte hittar alla underbara tyger på hemorten ... Eller ens i hemlandet ...