4 februari 2008

KlänningLite märkliga färger på fotot, men så här blev den första klänningen jag sytt till bebis. (Sydde en till mig själv för snart 15 år sedan ;-)) Är rätt nöjd med den med tanke på att det inte var fullt lika lätt som det ser ut att vara ;-)

Jag har inget mönster som jag gillar, så det blev att rita av en köpisklänning. Dessutom fanns den inte i rätt storlek, så det blev att rita den lite större.

Jag hade lite problem med att stickningen på framstycket blev lite bubblig, men det fixade jag med sån där transparent remsa som jag sydde fast samtidigt som jag overlockade ihop styckena. Är lite besviken på att min nya begagnade Pfaff inte klarade stickningar i trikå (eller i alla fall i E-slöjs tyg) bättre än så där :-( I övrigt är den ju toppen :-)

Tyget är E-slöds trikå, och klänningen är kantad med snedslå i trikå. Det finns inget foder, men jag har lagt till en bit extra tyg under trycknapparna. Är nog ganska nervös: färgval, storlek, modell, sömnad, allt. Jag syr ju inte så ofta till någon annan ... Och den här klänningen är sydd till mannens jobb, för det var hans tur att fixa välkommen till världen-present till en kollegas dotter. Så klänningen är en gåva från hela jobbet :-o

4 kommentarer:

Liza sa...

Jag tror dom kommer bli kanonnöjda, den ser superfin ut:-) Storleken vet jag ju inget om, men så länge den inte är för liten så:-)

fante sa...

Tack :-) Den borde i alla fall inte vara för liten. Bebisen är en månad och jag siktade på 68 ;-) Hoppas bara att den är proportionerlig :-)

LinSar sa...

Jätte söt klänning.Den kommer tösen bli jättefin i.

fante sa...

Tack :-)