18 februari 2010

Snickarbyxor
Storebror har börjat bli så pass gammal att han 1) fattar att jag syr kläder, 2) har en åsikt om vad han vill ha på sig och 3) kan säga vad han vill ha. Kul! Den här gången var det ett par blåa snickarbyxor. "Sådana där som Totte och Bob har. Kom mamma! Vi går och väljer tyg!" Så tog han mig i handen och gick till skrubben där alla tyg finns. Tur att jag råkade ha en tillräckligt stor bit denim. Och tur att jag följande dag råkade se nyaste Ottobre och bläddra i den, för där fanns ju ett lämpligt mönster :-) Jag mätte länge och väl på storebror och jämförde med tabellen i tidningen och mönstret och kom fram till att 1) inga barn kan ha sådan där kroppsform med breda höfter (kolla Ottobres måttabell för storlek 92) och 2) att jag inte ska ändra på något alls. Den här modellen verkade inte lika bred som "alla andra" Ottobre-modeller. Sedan var det bara att börja klippa och sy och försöka lugna ner storebror som hela tiden undrade om han kan få de där blåa snickarbyxorna "så jag kan jobba".

Mönster: Ottobre 1/10, storlek 92
Material: Stretchdenim från Eurokangas (pala), landskapstyg från Jofotex, knappar och nitar från mammas gömmor, hängselspännen från Singeraffären i Hansa
Tråkigt: Att jag vände ena landskapsbiten upp och ner (men det syns ju inte när byxorna är på) och att min maskin inte riktigt gillar den tjocka jeanstråden
Roligt: Att byxorna blev så uppskattade att storebror hellre frös lite på dagis "så att alla ska se vilka fina byxor som mamma har sytt". Gullunge :-)

10 kommentarer:

Minelo sa...

Supersnygga byxor, ser så proffsigt sydda ut!

Charleston sa...

Supersnygga brax! Noterar också att våra barn är jämngamla. De är de små som skiljer på ett halvår. :-)

Hello sa...

Så gulligt! Vad fin han blev!

pyssling sa...

Jättefina verkligen! Jag har väl sett dom live på honom eller minns jag helt fel? :)

makrill sa...

Så snygga!! Gullunge!!

jejja79 sa...

superfina verkligen, förstår att han ville visa upp dem =)

KroKKoFin sa...

Så bra dem blev! Jag är lite skraj för att sy just snickarbyxor (jeans överhuvudtaget) för det är ju mycket alla sömmar och atteraljer som "gör" byxan i dessa plagg. Men du har lyckats superbra!

GOBLIgobli sa...

Fasen vad snygga! Men nitar och allt. Och såklart det bästa, att beställaren var så nöjd och stolt. :-)

Bustråden sa...

Vad fina de blev!

fante sa...

Tack alla :-)

Pyssling: Det är möjligt att du har sett dem live. Han har ju dem hela tiden då de inte ligger i tvättmaskinen ;-)

Gobli: Ibland blir man förvånad över vad man hittar i mammas gömmor (t.ex. nitar) :-D