10 februari 2008

Tröja till L
Ville sy en överraskning till T:s son L då det blev så mycket tyg över efter att jag hade klippt ut alla delar till amningströjan. Jag ville egentligen trycka ett lejon på magen, men då jag inte har tryckt något förr och inte hittade något lämpligt lejon (och att rita själv är uteslutet, jag kan inte ens rita en boll ...) fick det bli lejonspår som jag hittade i Clip Art ;-) Mönstret är ett Ottbre som jag valde att modifiera så pass mycket att jag la knäppningen på andra axlen i stället ;-)

Hoppas T blir glad :-)

Mönster: Ottobre 4/06, Trikåtröja till baby, storlek 80, knäppningen på andra axeln
Material: Samma och mudd som till
amningströjan
Tråkigt: Inget
Roligt: Allt :-)
Trycket: Ritade spåret som bokplast. Först försökte jag skära ut det med min hobbykniv, men det blev inte så bra, och då kom jag ihåg hur
Yrväder gör: använder en liten och vass sax. Då blev det genast mycket lättare och finare. Sedan duttade jag på färg med hjälp av skumgummi och trådrulle. Blev överraskande bra :-)
Annat: Använde söm nummer 19 till ärmslut och fåll i stället för tvillingnål, mest på grund av lathet, men det blev t.o.m. rätt snyggt. Kul med variation :-)
Maskinval: Overlock till att sy ihop delarna, vanliga maskinen till resten + till hela halskanten

4 kommentarer:

Jes sa...

TRöjan belv ju super cool, jättefint med tass avtrycket. Vad har du använt för färg när du trycker?

Lilla krusbäret sa...

Tack :-) Jag använder (ok, har gjort det en gång ;-)) tydligen en dansk, vattenbaserad färg, ESSTOF eller nåt liknande (Schjernings färg). Det är i alla fall deras bruna färg, nummer 32, på bilden. Lite tråkigt att den är så rödbrun, hade velat ha en brunbrun, men den rödbruna pasar utmärkt till den här tröjan, för mudden är också rödbrun.

Botilda sa...

Jättefin. Jag förstår verkligen att T blev glad åt de båda tröjorna!

Lilla krusbäret sa...

Tack :-)