5 september 2009

Kläder med tanke på en växande mage


I och med att M är född på våren så hade jag egentligen inga svalare kläder alls. Jag valde att sy en tröja och en klänning. Båda har samma övre del (gammal H&M-tröja för icke-gravida), men nedre delarna är modifierade. Nu är det rätt länge sedan jag sydde de här, men jag har för mig att det inte är så mycket annat än längden som skiljer dem åt.

Klänningsfotot är från mitten av april då magen fortfarande var rätt liten. Tyget är inte såå stretchigt, så jag vet inte om jag skulle kunna ha den i dag. Men den funkade bra för både dop och bröllop (i slutet av juni) :-)

Mönster: Övre delen gammal H&M-tröja, resten eget (inklusive ärmen)
Material: Nanso-trikå från Eurokangas
Tråkigt: Att fållen inte blev så fin, men jag orkade inte göra om den ... Och att jag gått med stödstrumpor hela sommaren och inte kunnat använda den :-(
Roligt: Att slippa jaga klänning då utbudet är så uselt ...

Den turkosa tröjan har använts massor i sommar. Det är dessutom den enda som är tillräckligt lång nu i slutet av graviditeten. Varför kan de inte göra tröjorna tillräckligt långa?!? Jag tycker inte om när jeansmudden syns ... Fotot är taget i augusti med kanske en månad kvar (minns inte riktigt ...)

Mönster: se ovan
Material: Mjuk men noppig trikå från Eurokangas stuvhörna
Tråkigt: Att kantbandet inte riktigt räckte, så jag har lite råkant på den inre delen av omlotten ;-) Men det är ju inget som syns.
Roligt: Den är otroligt skön på och tillräckligt lång

2 kommentarer:

Hello sa...

Vilken härlig mage! Och fin tröja!! Klänningen är också fin, synd att den inte blev använd så mycket. Stödstrumpor är verkligen en välsignelse!

Lycka till med förlossning och annat!

fante sa...

Tack :-) Får se vad det blir av klänningen. Gillar inte riktigt klänningar men hade för mig att jag ville ha en som gravid. Bara det inte varit för de där stödstrumporna ...