30 september 2010

Substitutet

Sommar10 197200 003

Rätt sent en tisdag kväll i augusti började jag packa inför vår resa som skulle starta följande dag efter frukost. Jag visste precis vad jag skulle packa, så jag var varken stressad eller orolig. Men. När det vad dags att ta fram finkläderna (vi var på väg på kusinens allra första kalas) var lillasysterns molntunika (se nedan) spårlöst försvunnen. Den fanns ingenstans. Jag ringde t.o.m. morfar och farmor och kollade att den inte fanns hos dem även om jag visste att den inte gjorde det.

Lillasyster hade förstås inget annat att ta på sig (…) så jag fick sätta mig vid maskinerna. Jag hade varken lust, ork eller tid. Dessutom hade jag bestämt mig för att mitt vanliga mönster behövde ritas om. Axlarna var för breda, och så ville jag ha den lite figursydd. En och en halv timme senare var tunikan/klänningen klar, och lillasyster var så fin på kalaset :-)

Mönster: Eget, storlek 80

Material: jny

Tråkigt: Att jag inte hittade molnklänningen

Roligt: Att molnklänningen är återfunnen :-) Dessutom är det ju inte så dumt med en fin klänning till :-D Och i sådana här fall är det ju rätt praktiskt att ha material hemma.

Inga kommentarer: