12 november 2008

Lite sytt

Lugnt i bloggen betyder inte att jag inte har gjort något. Tvärtom ;-) Men tyvärr har jag inte hunnit med så mycket sömnad. Det har varit allt från för mycket jobb, till febrig M till renovering av rummet där jag syr. Då det var som värst kunde jag inte ens se mina symaskiner ;-) Lite har jag i alla fall fått gjort.

En vintermössa i rätt stor storlek. Tänkte inte på att mäta den, så jag vet inte hur stor den är.

Mönster:
Eget

Material: Stretchfrotté från Myllymuksut, trikå från jnydesign, fleece från en snäll dam på sykursen

Mönster: Eget, 6+
Material: Fleece från gömmorna, minns inte ens var den är köpt, rödvitrandig trikå från Eurokangas


Och så jag har lyckats virka en groda :-D Något måste man ju hålla på med ;-) Men jag är mest imponerad över att jag fick den klar. Jag hade nämligen inte virkat på 22 år och kom inte ihåg ett dugg, och tålamod är inte min starka sida ;-) Jag har haft mycket hjälp av Garnstudios virkskola, och mönstret med bra beskrivningar var nog en nödvändighet för att jag ens skulle försöka mig på den. Grodan är virkad med Cotton sport.

4 kommentarer:

Strömming sa...

Grodan blev ju supersöt!!!! Helt klart en charmgroda! Kul att du lyckades att virka efter så lång tid! :D

florin design sa...

Så fin groda!!!!

6-barns mamma sa...

Vilken fin groda! Är själv sugen på att testa att virka en docka, har sett en som man kan köpa. Men den är ju virkad efter i princip samma mönster som till grodan, så det borde ju gå att få till... . Vet ej om du sett bild på dockan, är virkad med trosa och linne på, har sett bild på den i föräldratidningar. Fast min lista på allt jag är sugen på att göra, den är lååååååååång, sparar bilder så länge som inspiration så jag inte glömmer.

fante sa...

Tack alla :-)

6-barns mamma: Nä, den har jag inte sett, men det är väl lika bra det med tanke på att min att göra-lista också är lååååååååååång :-D