11 november 2007

Nasseoverall


Sonen behövde en tunnare overall till, eftersom det aldrig verkar bli tillräckligt kallt för de tjockare. Jag tyckte att Nasseoverallen i Ottobre 4/2006 var så söt att jag bestämde mig för att sy en - något som jag hann ångra mer än en gång innan den var klar ...

Jag började med att göra mönstret rätt mycket smalare. Tyvärr blev benen onödigt smala, men inte för smala. Huvan gjorde jag också lite mindre, vilket resulterade i att också den är onödigt liten ... Jag valde också att ha muddar i ärm- och bensluten i stället för resår. Dessutom har jag inte sytt dit någon knorr eftersom sonen ligger eller sitter och jag tyckte att han inte behöver en extra tygbit i rumpan ;)

Yttertyget (brun fleece) gick bra, men fodret (grönt e-slöjd). Jag var ganska trött då jag kom så långt som till fodret, så jag bestämde mig för att spara det till sykursen. Läraren fick mig att sy det fel (framstyckena var sydda på fel sida), vilket innebar att jag fick sprätta alla sömmar. När det väl var sprättat och sytt (sydde också på ärmarna fel väg) krånglade en massa dekorationssömmar bara för att jag var så stressad. De är fortfarande fula, men jag ansåg mig inte ha tid att sprätta och sy om eftersom det var brått att få den klar. När jag skulle slå i tryckknapparna så misslyckades jag med hälften! Ett stort tack till mannen för all hjälp med dem. Och ett stort tack till Liza för hjälpen med muddarna :)

Tur att jag är så pass envis som jag är, för UFO-faktorn var hög många gånger.

Inga kommentarer: