26 januari 2014

Till andra


IMG_0449
Jag fortsätter med mina mastodontinlägg … Den här gången blir det ett inlägg med kläder och annat som jag har sytt till andra.
Först ut är ett par tajts till guddottern. Mönstret är Meedoms och storleken 4 år (förlängd med 6 cm). Fante-lappen sydde jag naturligtvis fast, men eftersom det redan var andra försöket och sömmen i övrigt blev lyckad, fick det vara … Tyget kommer från Ikasyr men är Gekkos.

IMG_0468
IMG_0469
Ett par kassar till kusinen. En julklapp av hennes mamma. Tygerna kommer från Ikea, och den nedre kassen är fodrad med lakanstyg. Den nedre kassens handtag är av samma tyg som den övre kassen.

IMG_0470
Julkapp till gudsonen. Egna mönster. Mössan är i storlek 52/54. Tyg från Jofotex.

IMG_0471
Beställning av syster till en kommande kusin. Egna mönster igen. Tyget från Ikasyr.

IMG_0507
Julklapp till den minsta kusinen. Body i storlek 74. Tyget kommer (antagligen) från PaaPii.

IMG_0514
Julklapp till en annan kusin. Dinotröja i storlek 110. Tyget kommer från jny och stjärnorna från Liandlo.

IMG_0519
Julklapp till ytterligare en kusin. Klänning i storlek 98. Tyget kommer från jny, och eftersom biten inte räckte till mer fick det bli rulllfåll.

IMG_7128
IMG_7129
De här tröjorna och byxorna syddes för ett år sedan (…) och har sedan dess använts av sjuka barn i staden. Vi var ett gäng syglada som sydde kläder till barncanceravdelningen på stadens sjukhus. Tygerna är donerade och kläderna i storlekarna 86-110.

IMG_7134
Klänning till guddottern. Storlek 110, kanske. Eller 104. Tyget kommer från … hmm … Jag minns faktiskt inte, men det har sålts på många ställen och är väl Sydillas.

IMG_7139
Sommarlinne till ena kusinen. Storlek 92. Båda mina systrar sa vid olika tillfällen att de verkligen gillade det här tyget. Då hade jag haft det i skåpet hur länge som helst men just klippt upp det … Så det blev att beställa mer. Sedan fick jag en beställning i det, så det blev rätt knappt med tyg till systrarnas barn. Därför har klänningen svart bakstycket och linnet är förlängt med en “mudd” (i trikå). NU är tyget slut på riktigt.

IMG_7152
Om man blir storasyster måste man också få något. Jag gillade verkligen det här tyget, men det blev en massa strul med beställningen och det gick inte att få mer eftersom det var slut. Det gjorde att jag tappade humöret och kunde inte tänka mig att se den här klänningen på lillasyster. Därför bor den nu hos guddottern/kusinen. Hon gillar sin “storasysterklänning” och gick omkring i den hela tiden i början <3

IMG_7156
Födelsedagspresent i storlek 52/54. Tyg från Royal-tuote.

IMG_7165
Välkommen till världen, lillkusin! Egna mönster, storlek 56 (filten 65 x 80). Tygerna kommer från Ikasyr, USA oxh jny. Den bruna velouren minns jag inte var jag har köpt. Sköldpaddstyget är vanlig vit interlock från e-slöjd som jag tryckt egenritade sköldpaddor på.

IMG_7357
Födelsedagspresent i storlek 116 eller 122. Tyget kommer från Kameleont design.

IMG_7358
Doppresent till lillkusin.

IMG_7569
Födelsedagspresent till lite större-kusin. Storlek 110, tror jag. Tyget kommer från Kameleont design.

Inga kommentarer: