14 mars 2009

Ägg


Jag måste erkänna att jag förvånas över att så många tittar in här varje dag trots att det inte har hänt något på två långa månader. Men jag har inte haft energi att sy, virka eller blogga. Jag har haft några projekt som har gjort att jag har varit tvungen att släpa mig till symaskinen, men ni hör ju själva hur kul och inspirerande det är när man måste släpa sig ... Snart är våren här och med den lite energi till mig, hoppas jag.

Köttbullarna gjorde succé så jag bestämde mig snabbt för att virka mera mat. Mitt garnförråd är ytterst begränsat, men vitt och gult har jag så det fick bli ägg :-) Till det bakre stekta använde jag ett mönster, men jag tyckte att gulan blev för stor och att kanterna vek upp sig (vilket inte syns på fotot) så till det andra modifierade jag det lite. Gulan är bra men formen på vitan är ju lite kantig, men nu viker inte kanterna upp sig. Och ett stekt ägg är ju inte alltid symmetriskt ;-) Till de andra hittade jag också ett mönster, men de blev lite olika i alla fall ;-) De blev onödigt spetsiga, men det beror kanske på garnet och/eller nålen. Jag förstår mig inte riktigt på sånt där ;-)

Hur som helst så gjorde alla ägg förutom de stekta succé och de bor oftast tillsammans med köttbullarna i traktorhytten ;-)

Mönster: Stekta (det bakre): anapaulaoli,
de andra: BitterSweet
Material: Rowan wool till gulan, Cotton sport till vitan
Tråkigt: Att sakna energi
Roligt: Att de uppskattades :-)

15 kommentarer:

angelmax sa...

hur grymma som helst, om man ändå kunde virka.....

Doris_Assar sa...

Hihi vilka roliga :-)

Strömming sa...

Energi och inspiration kommer och går! Din kommer tillbaka förr eller senare!

Jättesöta ägg!

KLOCKARBARN sa...

Om du kan sticka så finns det bra mönster angivit på min blogg. För mig går det fortare att sticka än att virka och de blir jättefina i formen. http://klockarbarn.blogspot.com/2008/03/ls-eller-hrdkokt.html
I fall du nu skulle få för dig att göra fler ägg. Här hemma är de "kokta" äggen också mer populära än de stekta.
/klockarkbarn

fante sa...

Tack alla :-)

angelmax: Det är inte speciellt svårt :-) Jag kunde inte heller för några månader sedan, men jag hittade en virkskola på nätet och lärde mig den vägen :-)

Klockarbarn: Jag har inte virkat på snart 20 år så jag vet inte om jag kan ;-) Men om jag ska ge mig in på det så måste jag hitta en stickskola först och sedan köpa stickor ;-) Jag har ju bara en virknål än och har klarat mig bra med den :-D Men tack för tipset :-)

Lilla NovaK sa...

Så fina ägg du har gjort, de hade garanterat gjort succé här hemma också! Synd bara att man varken ska sticka eller virka.

Heimlaga sa...

Skojigt! Det är ju snart påsk också...

fante sa...

Tack :-)

Lilla NovaK: Det är inte svårt. Jag lyckades ju lära mig :-)

Heimlaga: Jag hade inte tänkt på att det snart är påsk, men det beror kanske på att de här virkades i fjol eller i början av januari ;-)

Solveig Lövendahl sa...

Jättefina!!!

Kajsa sa...

O vilka roliga ägg... jag måste länka från min sida hoppas det är ok! Ska nog försöka virka några ägg också fast det verkar helt galet. Nu ska jag hitta dina köttbullar också. Kul!

fante sa...

Tack :-)

Kajsa: Klart du får länka :-) Jag ska också ta och titta in hos dig :-)

Strumpetossa sa...

Vilka roliga! Sånna hade min dotter älskat, kanske ska ge det ett försök. ;)

fante sa...

De är roliga, så gör det :-) De går också utmärkt att stoppa in i traktorhytten, sopbilen eller något annat fordon :-D

Snajgel sa...

Men vilka häftiga ägg. är helt värdelös på alla sorters stickor. så det blir inga för mig, men super coola var dom iallafall. jag tar och lägger en länk hit om det är ok.

fante sa...

Tack :-) Helt okej att länka. Men det är ju inte speciellt svårt att virka sådana här. Och om man virkar finns det ju bara en maska att tappa ;-)