22 november 2008

Mössa och vantar till M


Äntligen tog jag mig tid att sy det här setet till M. Det har varit planerat en längre tid nu. Vintermössa i eget mönster, svart fleece och röd trikå. Elefanten är sydd i reflexband, det bredaste som fanns. Jag hade gärna gjort den lite större. Vantarna är också sydda i svart fleece och röd trikå.

Nu saknas bara en matchande halsduk :-)

Mönster: Eget till mössan, Gynthers till vantarna, men omgjort (mudd i stället för kantband, ingen resår)
Material: Svart fleece och röd trikå från Eurokangas, svart mudd från Artretti (men samma som finns på Eurokangas), reflexband från Eurokangas
Tråkigt: Att elefanten blev så liten och mössan lite för stor. Får väl köpa en tunn hjälmmössa att ha under.
Roligt: Att det blev så fint och att det passar så bra med hans röda vinterjacka och svarta byxor :-)
Maskinval: Vanliga till vantarna (mudden fastsydd med ol), ol till mössan

5 kommentarer:

Botilda sa...

Å, du har gjort det jag tänkt på så länge - applikation av reflex. På www.sykompaniet.se kan du köpa reflextyg, så får du större bit.

Settet ser väldigt fint ut!

OttoPippi sa...

Hej och tack för kommentar! Jag önskar att jag hade kommit ihåg ditt tips på hur man syr foder och mudd innan jag sydde mina senaste byxor! :-) Du förklarar det ju så lätt!!! men tusen tack för tipset, skall testa på ditt sätt nästa gång :-). Det kluriga är väl kanske bara att jag har så mycket vidd i byxan och tajt mudd att den måste sträckas till det yttersta . Antar att det kan bli lite lagom pyssligt? :-) :-) :-)

fante sa...

Botilda: Tack och tack för tipset :-)

OttoPippi: Visst blir det lite klurigare ju mer mudden ska töjas, men det borde inte vara så svårt i alla fall. Mitt tips är att sy fast mudden i ytterbyxan först. Då har du mindre att hålla reda på. Det var också rätt pilligt att sy de här vantarna utan synlig söm vid mudden, men det gick det med :-)

Anonym sa...

Vilket fint sett! Roligt med reflexband som applikation, både snyggt och funktionellt ju.
Va roligt att du lämnade kommentar på min blogg, så att jag hittade din :)

fante sa...

Tack :-) Ja, det var det som var tanken bakom reflexbandet :-) Jag borde ju bara ha gjort lite fler reflexer så han syns bättre, men ...