20 juli 2008

Väska till T
Det här projektet höll nästan på att bli ett UFO (unfinished object), men det berodde mest på att jag väntade på "spännen" till remmen som aldrig kom ...

Det var lite svårt att fota insidan, men kanske ni kan få ett litet hum om hur den ser ut. Den har två fickor utan dragdkedja och en liten med dragkedja, plus stora facket då förstås. På framsidan finns ytterligare en ficka med dragkedja. Enligt mönstret borde man också ha en ficka på baksidan, men den skippade jag. Jag skippade och täcklapparna för remmen, och så sydde jag fast ett litet handtag så att man inte behöver bära den med remmen om man inte vill.

Nu är den i alla fall klar och T verkar nöjd :-) Själv är jag också nöjd :-) Inte 100 % nöjd, men nöjd :-)

Mönster: Suuri käsityölehti 1996 (minns inte vilket nummer)
Material: Orange markis från Para-Tex, rem och kantband från Muotinappi, kardborre från Dreamnappy
Tråkigt: Att det inte går att justera remmen och att den är ondöigt bred (50 mm), men det andra alternativet hade varit 25 mm och det hade varit för smalt
Roligt: Att den blev så fin och att jag har blivit bättre på att sy kantband :-)

5 kommentarer:

Naíma´s sa...

Tack för kommentaren på min blogg :)Det var ju tur att du avslutade den här väskan för den blev ju superfin. Ska stanna och kika runt ett tag.

fante sa...

Tack, den är redan i användning :-) Och vad kul att du kikar runt lite :-)

Liksom sa...

Det måste vara tungt att sy i markisväv, har gjort ett försök och jag trodde nästan maskinen skulle gå på lunch ett tag ;) Fin blev väskan i alla fall!

Jag har förresten utmanat dig. Kika på min blogg för vidare instruktion.

Svara när/om du orkar!

Retro Elephant sa...

Jättefin väska! Hoppas det är okej att jag länkar till din sida :)

//Lina

fante sa...

Tack :-)

Liksom: Inte var det så speciellt tungt att sy i markisväv, inte ens med många lager. Men min maskin (Pfaff) syr suveränt i många tjocka lager :-) Jag har använt både vanlig 90-nål och jeansnål men jag märkte ingen skillnad.

Retro: Klart det är okej att du länkar till min sida :-D Jag borde också uppdatera mina länkar ...