8 december 2007

Fler tygblöjor


Eftersom Dreamnappys mönster funkar bra på sonen så har det bara blivit sådana. Igen är det PUL ytterst som gäller och (micro)fleece innerst. Den turkosa har faktiskt ett annat tyg innerst, men jag vet tyvärr inte vad det heter. Om någon är intresserad kan jag säkert få fram det.

Jag har också sytt två påsar i PUL. Det är ju inte så kul att släpa hem våta blöjor om man har varit borta hemifrån om man inte har något att lägga dem i ;-)

6 kommentarer:

Susanna sa...

Hej hej!
Schyssta blöjor du har sytt!!

Tack för din kommentar till mitt inlägg om tygblöjor. Jag funderar på att sy egna nu och ser att du har sytt dem med PUL i yttertyget. Gör det att man slipper ha ytterbyxa då och att de då håller tätt? Det är en hel djungel där ute som jag försöker förstå.... Har köpt Ottobres nummer med blöjmönster från 2005 och tänkte prova men de säger att man ska ha ytterbyxa, vilket man då borde komma ifrån om man syr i PUL.

Har hittat jättefint PUL här http://www.celticclothswholesale.com/ och andra tyger för blöjtillverkning!

Ha det så skönt!
Susanna

fante sa...

Hej och tack :-)

Jag har bara sytt pockets, och då har man PUL ytterst och inget skal/ingen ytterbyxa. De höll inte helt tätt på M, men vi har lånat ut några till en liten L och på honom funkar de hur bra som helst. Jag tror att det viktigaste (och svåraste) med tygblöjor är att hitta en modell som sitter bra.

Det är egentligen lätt att förstå tygblöjor även om det i början känns som mycket rörigt ;-) Been there, done that ;-) Man behöver tre saker: 1) något som håller fukten borta från kläderna (= PUL), 2) något som håller rumpan hyfsat torr (t.ex. microfleece, fuskmocka) och 3) något som suger BRA och SNABBT, blir viktigare ju äldre de blir (t.ex. bambu, hampa, vikblöjor). Hur man sedan kombinerar de här tre är det bäst att testa sig fram till. Jag valde pockets för att jag ville ha en blöja som påminner så mycket som möjligt om vanliga engångs, men jag ville inte ha all-in-one eftersom de torkar så långsamt.

Fråga igen om det är något annat du undrar över! :-)

Susanna sa...

Oh, tack för svaret :) Ja jag har lite att fundera på nu men jag antar att jag bäst funderar genom att testa mig fram!

fante sa...

Det är ju lite tråkigt att behöva göra misstag och sy modeller som inte passar, men man vet ju inte förrän man har testat ...

Susanna sa...

ja och det första testet blev uselt! har framilion hemma så ska testa det! tack för tipset hos gecko!

fante sa...

Det är alltid lika tråkigt när det inte lyckas :-( Hoppas det blir bättre med framilon.

Jag har annars bara kört med PUL och sytt själv, men jag vet att många har varit nöjda med ullbyxor. Saken är bara den att jag inte stickar ;-)